UTOPIA is in 1985 opgericht, niet enkel omdat het enorm plezierig is met nen hoop vrienden bij elkaar te zitten, maar ook omdat er enkele tradities zijn bij andere clubs die ons niet aanspraken, zoals het verplicht bier drinken of het enkel toelaten van mannen. Daarom zijn de stichters van UTOPIA naar buiten gekomen met drie idealen, die vandaag de dag nog steeds worden nageleefd.

  • Menselijkheid : Binnen UTOPIA houden we het menselijk. Zo ben je tijdens geen enkele activiteit verplicht bier te drinken, we voorzien altijd water en frisdrank. Zelfs tijdens de doop houden we er rekening mee dat alles binnen de perken blijft.
  • Humor : Af en toe mag er toch wel eens goed gelachen worden zeker; en wat is er nu plezanter dan een goede studentenmop en op tijd en stond een uitgebreide zwans aan den toog van De Vier Wegen.
  • Creativiteit : Tijdens het jaar kan je leuke en creatieve activiteiten verwachten van het praesidium, maar ook van de leden. Ook bij persoonlijke opdrachten zoals bij de doop of bij de ontgroening wordt er creativiteit verwacht van de nieuwe leden; om zo de club en de leden beter te leren kennen en omgekeerd.

Nu meer dan ooit tevoren zal iedereen van Sint-Katelijne-Waver en omstreken de grondvesten voelen daveren, want UTOPIA bestaat 35 jaar. Het moment bij uitstek voor jou om jezelf in het studentenleven te gooien en mee te genieten van de wekelijkse activiteiten. Maar wat maakt deze studentenclub zo speciaal?

Eerst en vooral kom je in contact met nieuwe studenten die net zoals jij aan het eerste jaar beginnen, maar eveneens leer je ook oudere studenten -mannen èn vrouwen- kennen; en zelfs afgestudeerden. Enorm praktisch om je weg te leren kennen in de school en de omgeving.

Daarnaast is UTOPIA ook de enige gemengde studentenclub in Katelijne, onze mannen en vrouwen gaan zowat wekelijks samen op stap! Wat we gepland hebben dit semester kan je reeds bekijken op de activiteitenkalender. De meeste activiteiten beginnen om 20h en eindigen tussen 23h en middernacht. Aan de studenten die niet op kot zitten is dus ook gedacht. Enkel de TD’s duren tot 5 uur ’s morgens om een perfecte aansluiting te garanderen met de NMBS :p
Bij elke activiteit proberen we altijd te streven naar drie idealen die UTOPIA zo uniek maken: humor, creativiteit en menselijkheid. Deze drie idealen houden nu al sinds 1985 stand, het bewijs hiervan is het feit dat UTOPIA nog steeds de grootste club van Katelijne is!

Kom zeker zelf eens proeven van de sfeer in onze club en ervaar samen met ons het meest unieke studentenleven in Vlaanderen!

Je kan Utopia bereiken via het alom bekende e-mail adres : utopia.denayer@gmail.com, of via het forum.